HTML

mert anyának lenni jó

Hétköznapi problémák érdekelnek, a gyerekneveléstől kezdve az óvodákon és iskolákon át egészen odáig hogy hol és mit érdemes vásárolni a csemetének.

Írj nekünk!

Várjuk tőletek a legkülönfélébb történeteket, kérdéseket, aggodalmakat, ami veletek vagy gyereketekkel megesett. A történeteket közzétesszük, a kérdésekre pedig igyekszünk megtalálni a képességeinkből kitellő legjobb választ. anyaklub@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Online

25 perc alatt értek le a negyedikről a kórház előtt szülő nőhöz

2010.02.01. 22:57 Anyafej

Brigitta hétfőn délelőtt járt NST vizsgálaton a kórházban, akkor már pár napja 15 perces fájásai voltak. Az ügyeletes orvos - mivel nem volt fogadott orvosa- megvizsgálta, majd mivel elvileg még három hete hátra volt,hazaküldte.”Pihenjen anyuka!”- felkiáltással. Könnyű azt mondani, gondolta Brigi, hiszen volt már otthon 2 gyerkőc, a 11éves nagyfiú meg a 2 éves kislány. Már a 2 évvel ezelőtti terhessége is úgy telt, hogy állandóan görcsölt, vérezgetett, de végül kislánya 39.ik hétre természetes úton született, így hihető volt mindaz, amit a doki mondott. Egész nap jól volt, gondolta pihen az állatkertben, így az egész család, apukástul persze, az állatkertbe ment pihenni. Így nem kellett a gyerekek fegyelmezésével foglalkozni, maradt a könnyű séta és az állatok nézegetése, ami igen csak szívet melengető programja volt Briginek, hiszen „civilben” biológia tanárnő.


 

Aznap este a 2 éves a nagyinál aludt. Éjjel 10-re viszont a fájások átváltottak három percesekre és elfojt a magzatvíz. Szentendrén, kertvárosban. Innen a Péterfybe rekord idő alatt ért be a férje – Ricsi – vezette autó, tovább ugyanakkor már nem jutottak. Berni dirigálta Ricsinek, hogy az mit csináljon, mert -3ik gyerek lévén már ismerős volt az egész szülés-érezte,hogy nem bír kiszállni az autóból.”Csak” nyomott és tolt, míg apa elrohant és szólt a portásnak, hogy a felesége szül, de már a kitolásnál tartanak, azonnal kell a segítség. Apa visszarohant az autóhoz és a baba végül az ő kezébe pottyant. Eközben hiába vártak az értesített orvosokra. Bernadett az egyik hóna alá a gyereket, a másik hóna alá a méhlepényt csapta majd megindult a kórház felé. (Ricsi sűrűn támogatta , nehogy valamit vagy esetleg magát elejtse).A Péterffy negyedik emeletén található szülészetről 20-25 perc alatt le is értek hozzájuk az első emeletre, ahol elkezdhették az adminisztrációt. Nem volt komplikáció. Szerencse.


 

Az is nagy szerencse, hogy országunk két igencsak béketűrő állampolgárával történt mindez. De az én lelkem háborog, mert röpködnek a mínuszok, mi az,hogy az ügyeletes orvos kegyeskedik lejönni 25 perc alatt !!!!???? Vagy ha már épp nem ér rá. Legalább egy nyavalyás beteghordót odaküldhetett volna,vagy ne adj Isten egy szülésznőt!És ha  lett volna, akkor ki megy a börtönbe? Anya? Apa? Vagy az orvos?


 


 

Szólj hozzá!

Címkék: szülés orvos autóban

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaklub.blog.hu/api/trackback/id/tr401721496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása