HTML

mert anyának lenni jó

Hétköznapi problémák érdekelnek, a gyerekneveléstől kezdve az óvodákon és iskolákon át egészen odáig hogy hol és mit érdemes vásárolni a csemetének.

Írj nekünk!

Várjuk tőletek a legkülönfélébb történeteket, kérdéseket, aggodalmakat, ami veletek vagy gyereketekkel megesett. A történeteket közzétesszük, a kérdésekre pedig igyekszünk megtalálni a képességeinkből kitellő legjobb választ. anyaklub@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Online

Játékpalota Játszóház a Csillagvár bevásárlóközpontban

2009.11.08. 21:12 Anyafej

 
Hagyják kint már azt a babakocsit! - rivall ránk a játékpalota határozott negyvenes hölgy recepciósa – kinek bajszán katonásan sorakoznak a morzsák - két csámcsogás között, a parizeres szendvics fogyasztása közben. A - mégis hol? - kérdésre a határozott – Kint! Felkiáltás érkezik válaszként.

Az önmagát „Magyarország legkedveltebb születésnapi buli helyszíneként” reklámozó a Csillaghegyi Csillagvár Bevásárlóközpontban található Játékpalota Játszóházról (http://www.jatekpalota.hu) szerzett benyomásaink érdekesek. Esős időben hétvégén érkeztünk, ez – jobb program híján - a csúcsidőszakot jelentheti a játszóházakban.
 

Először is a bejáratnál ugyan számtalan rekesz szolgálja a cipők és egyéb holmik elhelyezését, a szűk kialakítás miatt – két ülőhely áll csupán rendelkezésre – mégis állandó a csúcsforgalom itt. Ami azért is érdekes, mert a bevásárlóközpont amúgy kong az ürességtől. De nem a játszóház.


Bent annak ellenére is vagy ötven csemete zsibong, hogy az árak nem a legalacsonyabbak. Félóráért 600 forint a díj, egy óra 1 100 forintba kerül, amihez „gáláns” 50 forintos testvérkedvezmény társul. Nyitva minden nap reggel tíz és este nyolc óra között van az intézmény.

A bejárat mellett játékgépek fogadnak, Micimackótól Playstation-ig számos képernyőt bámulhat a gyerekünk, akit azért hoztunk ide, hogy jót JÁTSZON, mozogjon és gyakorolja a társas kapcsolatokat. Számítógépes játékunk nekünk is van dögivel otthon, na nem ilyen mostrum, az igaz.

 

A recepciós-pult roskadozik a csokiktól, nyalókáktól és üdítőktől, de akár műtermi fotózásra is beiratkozhatunk itt borsos díj ellenében.
 

Ugrálóvárból több is található a játszóházban, a kisebbik az egyik mellé egy kosár legó van odatéve.Tökéletes koncepciótlanságban szenved a hely: a legózás „alkotó tevékenység”,amihez nyugalom kell, nem egy másik gyerek,aki épp ráugrik a legózó fejére. Beljebb fa kisvasút és néhány műanyag motor és taxi, illetve műanyagvár sorakozik,melyet szinte felemészt a káosz. Senki ,de senki nem gondolja, hogy ilyen árak mellett neki ( vagy a gyerekének) kellene visszapakolni a játékokat. Az meg, hogy a következő gyereknek már csak a káosz jut, kit érdekel? Minket is az várt. A legnagyobb nyüzsgés a labdaházban van.

A dühöngőnek nevezett zónában már a Legyek ura feeling dominál, állandó harc az élet. Folyamatos labdadobáló kommandók kutatnak célpont után, a zömmel szoros felügyelet nélkül hagyott gyerekek vadul és visítva játszanak. A kisebbeket gyakran eltapossák.

A megfáradt szülők a fal mellett sorakozó hatszáz forintos műanyag kerti bútorokon fújhatják ki magukat.
 

A hangulata az egész intézménynek kaotikus, fejfájdító és általában véve is rossz. Mivel a két alkalmazott a jegy és csokiárulással van elfoglalva, bent farkastörvények uralkodnak. A kivagyi budai polgári öntudat könnyen átragad egymásra a szülők között, akik így jobb esetben saját csemetéjük védelmével vannak elfoglalva, rosszabb esetben a műanyag kerti bútorokon kornyadoznak, egymásnak nemigen segítenek.

A recepciósok ráadásul kicsit sem segítőkészek, de akkor sem pörögnek, ha fizetésre kerül a sor. A fizetés amúgy kockás füzet alapján zajlik, ahova beírják érkezéskor a gyerek nevét és az időpontot amikor érkezett, ez alapján számítva az értéket. Bár lassúak voltak, számlát adni azért nem sikerült.
 

Sokan szülinapi partit tartani járnak ide, amire külön terem szolgál, gyerekmenüvel és tortával, ugyanakkor az ár – érték arány itt is lehetne kedvezőbb.

 

Jó idő esetén egy játszótér ingyen is kínál annyi lehetőséget mint a játszóház. A harmadik kerület ugyanakkor rendkívül gazdag Máltai játszóterekben, amik játszóházat – ha nem is ennyire felszereltet – is tartalmaz ahol felügyelettel ráadásul ingyen szocializálódhat gyerekünk, a hangulat pedig jóval barátságosabb. Így aztán a Játékpalota Élményházat inkább azoknak ajánljuk, akik igazi harcost kívánnak faragni gyerekükből és nem zavarja a szülőket az állandó üvöltés és a magas ár.


 

A mi gyerekünk mindenesetre határozottan válaszolt a - jöjjünk ide legközelebb? kérdésemre: Nem.


 


 

4 komment

Címkék: gyerek játszóház játékpalota

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaklub.blog.hu/api/trackback/id/tr71510102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyafej 2009.11.13. 21:45:18

Ti hova -melyik játszóházba- mennétek 3 éves kor alatt, hétvégén , zuhogó esőben? Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a korosztály hétvégén vagy délután sehova se menjen, mert majd a nagyok ugrálnak a szuper vár-labirintusban....a kicsiknek meg anya szoknyája marad...
Szóvl, akkor hova? Van ilyen játszóház?

JanetKing 2009.11.17. 19:36:23

Igaz, hogy már régen voltunk, de nekem az Állatkerti Játszóház nagyon tetszett. Az Állatkert mellett van, nagy, nagyon sok minden van benne, és még "csúcsidőben" sem volt tömeg. De már régen voltunk, lehet, hogy másnak frissebb infója van róla.

Anyafej 2009.11.19. 09:45:46

@JanetKing: Én csak azt tudom,hogy 1400 FT/gyerek/óra....

Lady Scarlett 2016.05.15. 10:05:43

3 év alattiaknak semmi nincs gyakorlatilag. A 3 év alatti az mássza meg anyját, apját meg homokozzon a játszón.
Irtó gáz az egész. Én ott kezdeném, hogy csak 3 év alattiaknak csinálnék egy játszóházat. A többiek meg menjenek az Eleven parkba.
süti beállítások módosítása