HTML

mert anyának lenni jó

Hétköznapi problémák érdekelnek, a gyerekneveléstől kezdve az óvodákon és iskolákon át egészen odáig hogy hol és mit érdemes vásárolni a csemetének.

Írj nekünk!

Várjuk tőletek a legkülönfélébb történeteket, kérdéseket, aggodalmakat, ami veletek vagy gyereketekkel megesett. A történeteket közzétesszük, a kérdésekre pedig igyekszünk megtalálni a képességeinkből kitellő legjobb választ. anyaklub@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Online

Gyerekbarát szálloda? Tényleg az? Lássuk csak Várgesztest...

2009.11.02. 22:43 Anyafej


Már a könyökömön jön a ki a mai divatra rárepült marketing és legújabb vendégcsalogatás, a „baba barát szálloda” fennhangon való hirdetése. Az az igazság, hogy a puding próbája az evés. Ezt már a nagyanyáink is jól tudták. Így aztán nem maradt más hátra ,mint az Október 23-ai hosszú hétvégén letesztelni egy baba barát szállodát, a várgesztesi villaparkot.


 

Az alapötlet frenetikus: egy hatalmas park, ettől villa-PARK, bekerítve, és benne (alapterületre) egyforma családi házak, amik kiadók. Helyesebben 2 fajta van, egy alap (Komfort villa) és egy saját medencés (Aqua plusz Villa). Mi a Komfort villát teszteltük, vittük a dédit , a nagyit , a nagypapát a lányokat ( 1 és 2.5 éves) , meg mentem én , anya. (Apa fiús programon volt a kutyulival). A ház nagyon szimpi volt, már első blikkre, a dédi rögtön megkapta az egyetlen földszintem lévő hálószobát, fürdő kapcsolattal. Az sem volt zavaró, hogy az összes többi közösségi tér ( konyha, étkező, nappali) szintén a fszt.-en volt. És pont ez a legjobb az egészben, hogy VAN közös tér !!! Így nem kell nyomorogni valakinek a hálószobájában, ha többen utazunk együtt. Nyugodtan lehet tv.zni , ha már a gyerkőcök édesdeden alszanak, vagy felnőtteset beszélgetni. Vagy kiülni a teraszra a kerti bútorokba és dumálni, borozgatni.

Az emeleten újabb fürdő wc-vel és 3 hálószoba. Mi a gyerekbarát változatot próbáltuk és tényleg volt minden , amire ráharaptunk a honlapon: 2 etetőszék, műanyag étkészlet (is) bili, wc.szűkítő , pelenkázó, fürdető, lépcsőrács és a fszt.-en minden konnektorban gyerekvédő dugalj. Kár ,hogy az emeletre már nem jutott....

A fűtés nem központi volt, hanem per ház saját kazánnal, így mi állíthattuk be a hőmérsékletet. Voltak apróságok is, amik ha hiányoznak akkor nagyon hiányoznak: ruhaszárító keret teregetni, felmosószett , söprű lapáttal, mosogatószer szivacs, kukazsák. ÉS ,mint tudjuk ezek mindennapos kellékek a kis gyerekek mellett.

A kocsit is biztonságban tudtunk, mert volt garázs is, de beálló is.

Eddig minden rendben, gyerekbarát, ez tuti, ráadásul ha a bébi üvölt, nem kell félni ,hogy átjön a szomszéd türelmetlenebb párocska és számon kéri rajtunk , hogy „má mijjért nem csinálunk valamit az üvöltő gyerekkel????”


 

Na akkor nézzünk csak körül a közös használatú területeken.


 

Első utunk a játszótérre vezetett: Jó nagy homokozó, de nem voltak közös használatú homokozó játékok. Pont addig, amíg egy már többedszer ott pihenő apuka elment a 33-as villába (ez a játszóház) és hozott. Közöset. Volt favonat, mászókás, hinta nagyoknak láncos, beülős. Kicsiknek beülős , kis csúszda, nagyoknak nagyobbacska. NA ez eddig rendben is van.


 

Megyünk a recepcióra és kölcsönzünk egy James (piros) színű kismotort. 2000 Ft letét ellenében ingyenes. Ez nagyon baráti. Baba baráti.


 

Lássuk a svédasztalos vacsit.4000 Ft/ fő-ért +ital mérik ( Az ár a reggelivel együtt értendő). Este 6-tól 9-ig lehet menni.... stimm. MI 6:30ra értünk oda... KATASZTRÓFA!!! Egyetlen ülőhely sem volt, a kabátokat sehova nem tudtuk lerakni, álltam és izzadtam a full felöltözött gyerekkel a karomban és lilult a fejem. Elkaptam volna egy pincért, hogy most akkor mi van... de mindegyik nagyon dolgozott...Nem ért rá. A dédi a 2 kisgyerek , kabát, sál, sapi, zéró türelem és zéró megoldás. Vártunk, álltunk iszonyat ciki módon az étterem közepén ,amíg végre valaki feláll és lecsaphatunk az asztalára. Ez történt, majd dédi leült a holt mocsok asztalhoz, foglalta én meg , a kedves vendég, rohantam egy pincér után, hogy cserélje már le az abroszt. Nem húzta a száját, az igaz , de nem is izzadt meg a nagy munkájában.

Etetőszék jutott, igaz IKEÁs, én utálom, mert eddig életemben semelyik asztal alá nem lehetett rendesen betolni, a lábában meg minden arra járó felnőtt elesik. De legalább a gyerekeket be tudtuk ültetni és így (ordítva ugyan ) de fixáltuk őket.

A svédasztal tökéletes választékot nyújtott. Gyerekeknek volt (kecskeméti)bébiétel , a kicsit nagyobbaknak meg gyerek-kedvencek( sült krumpli, főtt tészta mellette reszelt sajt, kakaópor, tejföl és mindig volt valamilyen főzelék is.) Felnőttnek is többféle hús: vad hús valami édes szósszal, krokett, szárnyas és disznóhús. Rizs mindig volt köretnek, 2 -féle meleg leves és saláta bár. A sütemény választék kissé összecsapott volt, mini desszertek, édes ,egyféle ízvilág. Hiányoltam a gyümölcsöt ( akár salátának) , a kiskanalat és a legnagyobb szakmai hiba, amit pályafutásom alatt láttam: a reggeli kávéhoz nem csészét tettek ki, hanem leveses csészét ( 2 füllel). Nem láttam édesítőszert, barna cukrot.... vagy ez már túlzás lenne 4000 Ft-ért?

A reggelinél ugyanez történt, és akkor már nem is voltam egyedül a frusztrációmmal, mert ugye má miért lenne az ember jókedvű a tömegben, ahol még le sem tud ülni ha még azt a nyamvadt kávéját sem itta meg. Le is ordítottam az első málészájú pincért,aki épp nem csinált semmit. (Persze miután megittam a kávémat- hogy elméletemet gyakorlattal is alátámasszam – bocsánatot kértem tőle.

Étkezés után teszteltük az étterem alatt lévő mini játszószobát. Itt is jó az ötlet, mert melyik gyerek bír szép nyugodtan a székében ücsörögni, amíg anya és apa befejezi a vacsiját? HA kész vannak , lemehetnek játszani. Csak épp most ( és mindig csak most van) annyian voltak, hogy konkrétan nem fért be a 2.5 éves lányom a helyre. Mert ugye adva van 15m2 játszófelület, játékokkal ( IKEA minden mennyiségben, fa-kiskonyha edényekkel, némi lego Megablocks) de minden gyerek mellett jó esetben ül ,de volt hogy feküdt egy lelkes szülő. Na, a kabátok helyzete itt is totálisan megoldatlan , mindenütt lógtak ezzel is továbbcsökkentve a játszóteret. Persze a cipő levétele alapkövetelmény, de az autós mintájú rádobott játszószőnyegen lehet vagy ezer barázda, hogy jó nagyokat essenek a gyerekek. Minimális odafigyelés kellett volna, de ennek tökéletes hiánya fogadott. Azt sem teljesen értem, hogy az egészet miért pont a bowlingpályával és annak sörözőjével szemben kellett kijelölni.


 

Volt még egy hely, ami csak a gyerkőcöké : egy 50m2-es cső-csúszda -ugráló-élmény vár. Ez volt az egyik mézes madzag, hogy csak tessék csak tessék. Lehet jönni a gyerekekkel, mert ez a szuper lesz még óvónő is lesz ,aki felügyel. Elmentünk megnézni: döbbenet. A bejáratnál 50 pár (!) cipő, te jó ég, mi lehet bent???? Ugyanez. Az állítólagos óvónőt meg sem ismerem, helyette van 50 gyerek meg még annyi izguló szülő, aki áll a zoknijában és izgul a gyerekért a szuper biztonságos élmény várban. NA, ezt kihagyjuk, már csak azért is mert ahova a csúszda érkezik , az a kicsi labdás „tenger” konkrétan ellepte a nem is alacsony lányomat,amikor beleült. És nem ő volt az egyetlen. Több szülő is pánik rohamot kapott, hogy megfullad a gyerek a labdák alatt, de az állítólagos óvónő ezt persze észre sem vette. Így a szülő vérmérsékletén múlt, hogy hagyja a gyereket mindezt „élményezni” vagy marad a „nem, kifele”. Többször néztem a helyet, de egyszer sem tudtunk úrrá lenni a tumultuson ls a szervezetlenségen. Összességében felejtős.


 

Aqaréna- élményfűrdő. Na ez bevált. Pedig a tömeg tapasztaltaimra alapozva ide már nem is voltak elvárásaim.... Öltözőben kulcsok ,mindenki maga vehet i el amelyiket akarja. Így a rendszer önmaga be is szabályozza ,hogy hányan férnek be ( akinek nem jut kulcs, nem tud bemenni) . Van 2 pelenkázó, 2 hajszárító és egy centrifuga. Maga a fürdő kellemes meglepetés, 2 úszómester,aki állandóan csúszásmentesíti a kilépőket. A nagymedence derékig ér, kb 29 fokos. A nagylányom jól érezte magát benne. Volt ,hogy buborékok jöttek alulról, volt,hogy sodort az ár, de volt olyan rész is, ahol nyugi volt. JA, és volt ezenkívül bébipancsoló (32 fokos vízzel) egy helyes teknős köpte a vizet, kb 20 cm mély. Itt minden gyereknek volt játéka és működött is az oszd meg. Volt egy gyerek pancsoló is, csúszdával . Ezt nem próbáltuk ugyan, de jó ötletnek tartom.


 

24-én 5 órai kezdettel mese előadás volt a gyerekeknek. Az ötlet kiváló, de a kivitelezés pocsék. Ismét. Kőburkolaton faszékek, melyeket állandóan huzigáltak. Hol a gyerekek, mert sajtkukacok, hol a lelkes -de másokat leszaró- szülők, hogy csemetéiket minél jobb pozícióba juttassák. Már oldalt is álltak, volt olyan gyerek, aki az apja nyakában ült. Végig hihetetlen alapzaj, a mese túl kacifántos, a végén már én sem értettem. Az egész 1 óra volt , a gyerekek többsége alig bírta. Ismét egy jó ötlet , béna kivitelezéssel. Kellett volna egy jegyszedő néni, aki az előadás kezdete után nem enged be senkit pl. Újabb apróság, minimális odafigyelés, de nem jött össze. Kár érte.


 

Összességében visszamennék, de nem főszezonban. Bababarát a villa de a közös használatú helyek túlzsúfoltak, felügyelet nélküliek. Várgesztesnek így 70%-ot adok. Kíváncsi lennék a többi baba barát szállásra. Csak hirdetik, hogy divatozzanak vagy tényleg az?

10 komment

Címkék: mese szálloda baba mama játszóház bababarát svédasztal élményfürdő várgesztes

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaklub.blog.hu/api/trackback/id/tr411494419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JanetKing 2009.11.03. 17:29:02

Mi Kehidán jártunk párszor, szülők-nagyszülők-gyerekek felállásban ált. de vitték már csak a nagyszülők is oda a nagyobbik gyereket. Mi itt voltunk elsőször úgymond bababarát nyaraláson, és azóta is azért járunk vissza, mert nekünk bejön. Eleve azért választottam, mert ide a gyerekpancsolóba bejöhetnek a szülők. Ez nem mindenhol van így, és van aki nem is tartja jónak, ezt amúgy megértem, de nekünk akkor volt 1 éves a kisebbikünk, és szempont volt, mivel a pancsoló annyira nem kicsi, van benne csúszda, stb. Emelett van még amúgy a nagy élménymedence, az is nagyon szuper. A szálloda egyben van a fürdővel, nagyon kényelmes, kaptunk mindent, a szobába már bekészítve várt a babakocsi, cumisüveg melegítő stb. A reggeli és vacsi bőséges, szerintem ott van minden (gyümölcs, stb.), amit a várgesztesiből hiányoltál. Van egy Csemete Kuckó nagy és komplett játszóház igazi óvónővel, aki tényleg az, mivel még beszélgettem is vele. Ezenkívül a starndon is van játszóház.

Anyafej 2009.11.08. 22:19:07

@JanetKing: NA, ez tök jól hangzik. És arany-árban mérik? Tömeg van? Vagy a lóvé kiszűri a tömeget...???

JanetKing 2009.11.09. 15:08:48

@Anyafej: Eddig mindig hétköznap voltunk, de amikor péntek dél körül indultunk haza, akkor látszott, hogy hétvégén óriási tömeg lesz, meg gondolom, ha ünnep van, háromnapos hétvége pláne. Hétköznap voltunk, szezonon kívüli időszakban, akkor nagyon kellemes volt, nem voltak sokan. Nem vészes az ára, a gyerekeknek ingyenes azt hiszem 5 éves kor alatt, a kaja is.

leofarkas 2009.11.19. 22:15:01

Kolping. Csak az meg tul gyerek barat es nagy stb stb. Csak nem
igazan papa barat. - habar mivel van jo kaja es lhet uszni 2-3 napot
siman ki lehet"birni"

emzéperiksz 2009.11.20. 01:31:58

A biciklipihenőt láttátok? Milyen volt?

emzéperiksz 2009.11.20. 01:34:31

@emzéperiksz: Mármint úgy értem, a híres tuskókat.

omni 2009.11.20. 09:06:02

Kolping szerintem is. A legjobb. Csak draga, de megeri. Egyetlen hely Mo.-n ahol nem zavart senkit vacsoranal ha a gyerek elkezdett hisztizni. Es kedvesek! szerintem.

Anyafej 2009.11.20. 15:29:19

@emzéperiksz: CSak autoból, elmentünk mellette. Nem hagyott nyomokat....pedig az ára csodás !

Anyafej 2009.11.20. 15:31:18

@omni: Kértem én tőlük is ajánlatot 4 éjszakára, 2 gyerekkel, félpanzióval.Több,mint 300ezer volt!!!

2016.05.15. 10:09:19

Bocsi, de csúcsidőben, szezonban semmi nem bababarát és nem a hely miatt, hanem a túlzsúfoltság és a tömeg miatt.
süti beállítások módosítása